Spydeberg IL arrangerte søndag 7. mars 2021 KM fristil. Rennet var sesongens første mulighet for våre unge skiløpere til å delta på skirenn. Moss skiklubb stilte med 10 deltakere i aldersspennet 9 år til 19 år.

Rennet gikk naturlig nok på kunstsnø, men der er vi godt selskap med stort sett alle andre renn i lavlandet eller Europa. Etter TV bildene å dømme gikk også VM som vanlig på kunstsnø. Det var uansett flotte forhold i Spydeberg, med faste og raske forhold. Ingen smøreproblemer, kun et drag med børste for å friske opp sålen etter siste pålegging med fluorfri glider.

Mille-Marie Torseth, J9 år, var vår første utøver i sving og gjennomførte sin runde på 6:49 minutter, og bekreftet på hjelpetrenerens spørsmål at hun hadde benyttet alle stilarter vi trente på sist onsdag. Etter målgang forsvant hun ut i løypa sammen med far og heiet på resten av Moss skiklubb sine utøvere, med god Koronaavstand til alt og alle. Nettopp dette, altså å heie på de andre, er en av de viktigste gjøremålene vi har på renn.

Tøger Emiil Haug, G10 år, raste som vanlig rundt i løypa fortere enn noen andre, og ble klokket inn på 4:23, hvis tidtakeren rakk å stoppe den i tide da. Tøger gleder seg nok til neste år når han kan delta i konkurranse klasser og få plasseringer.

Edit Lothe Giske og Nora Pedersen Narmo var ikke dårligere. De deltok i J11 år og gikk begge strålende løp og kom henholdsvis på 2. plass og 4. plass. Dessverre rett utenfor pallen på Nora, men det klarer du kanskje neste gang. Uansett var det meget godt løp, og mulig at Mille-Marie observerte om dere benyttet riktig teknikker til ulikt terreng.

Aksel Dalbye og Brage Totlandsdal Sævik deltok i G12 år og dro hjem en dobbeltseier til Moss skiklubb. Selv om det absolutt viktigste er å delta er det litt gøy å få stå på pallen også, noe gutta sikkert kan bekrefte. Og ingen ting smaker bedre enn å kunne stå ved siden av en lagkamerat.

Fra klassene 13 år og eldre telte rennet som offisielt Kretsmesterskap.

Lars Hermund Haug deltok i den største klassen, G13 år, og han viste ryggen til samtlige 9 konkurrenter fra de andre Østfold klubbene og vant klassen ganske suverent. Tobias Repstad Andersen og Sander Fløgstad deltok i G15 år, og plasserte seg på henholdsvis 1. og 5. plass. Det var meget bra godt av begge to og det er mye å lære for de yngre å se på disse to. Så gratulerer til to kretsmestere.

Far sjøl, Aksel Gundersen, var med i M19/20 år og ble nr 4 i klassen. Tida hans ble 25:25 på 10 km. Prøv å slå det folkens. Det er veldig inspirerende for oss som er engasjert i klubben, og spesielt for de yngre utøverne, at Aksel stiller opp som han gjør. Da andre har en tendens til å slutte, bare fordi man blir litt eldre ungdom, fortsetter Aksel år etter år og er den mest stabile både på trening og renn. Vi håper du blir med oss så lenge som mulig Aksel. Hadde det ikke vært for at han brukte store deler av treningsperioden i vinter til å produsere kunstsnø for oss, tror jeg egentlig han hadde bekledt en av tre plassene på pallen han også.

Alt i alt var det en godt og hyggelig renn med bare gode prestasjoner fra Moss skiklubb.

Vedlegg